Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Техеран призова Байдън да върне САЩ в иранското ядрено споразумение

Иран се надява на промяна на американската политика

В Техеран - 8 ноември 2020 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Иранският президент Хасан Рохани призова победителя на президентските избори в САЩ Джо Байдън да върне Съединените щати в иранското ядрено споразумение, съобщава БТА, като цитира АП.

"Сега следващото американско правителство има възможност да компенсира за грешките от миналото и отново да тръгне по пътя на спазване на международните споразумения", заяви Рохани, цитиран от иранската държавна информационна агенция ИРНА.

В Техеран - 8 ноември 2020 г.

Иран се надява Съединените щати да променят политиката си след победата на кандидата на демократите Джо Байдън на американските президентски избори, заяви днес в Туитър иранският вицепрезидент Есхак Джахангири:.

"Ерата на Доналд Тръмп и неговия авантюристичен и отправящ заплахи за война екип най-накрая приключи...надяваме се, че сега Съединените щати ще променят разрушителната си политика", каза Джахангири.

След изборите САЩ следва да се завърнат към поетите от тях международни задължения, каза още високопоставеният представител на иранските власти.

Едно от знаковите решения по време на мандата на Доналд Тръмп в сферата на външната политика бе едностранното изтегляне на САЩ от иранското ядрено споразумение през 2018 г., припомня Асошиейтед прес.

Правителството на Тръмп възобнови санкциите срещу Иран, което се отрази негативно върху иранската икономика.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна