Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пирин спечели дербито на Втора лига с Кариана

Пирин спечели в село Ерден.
Снимка: fcpirin.com

Отборът на Пирин (Благоевград) победи като гост с 2:1 Кариана (Ерден) в дербито на 13-ия кръг във Втора лига и събра 26 точки. Кариана обаче остана на първото място с 27, благоевградчани са след тях, а трети слезе Локомотив (София) с 25.

Това е и първа домакинска загуба за Кариана през сезона. Лудогорец-2 пък се наложи с 2:0 над Септември с два гола на Димитър Митков. Вторият отбор на шампионите е на 4-о място с 22 точки, септемврийци са с 21.

Карианци не защитиха по никакъв начин мястото си на лидери и само епизодично показваха някакви стойности. Преди почивката те имаха една добра възможност за гол, но вратарят Петър Петров спаси гостите при удара на Владислав Цеков. Частта вървеше към 0:0, когато в нейния край Преслав Йорданов получи топката проби успоредно, и от ъгъла на наказателното поле изненадващо ритна топката до гредата на Станев.

След 65-ата минута Пирин взе инициативата имаше две много добри положения, едното пропуснато по нелеп начин от Станислав Манолев. В 82-ата минута Красимир Станоев вкара за 0:2, а едва в края на мача Кариана стигна до 1:2 с малко случаен гол на Емануил Личев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени