Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спешна нужда от медсестри в Свищов

Снимка: Здравка Маслянкова

Общинската болница „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов спешно се нуждае от медицински сестри, призова кметът Генчо Генчев, който е доброволец в Covid отделението. Единствената сестра, която близо месец сама се грижеше за болните с коронавирусна инфекция в специализираното отделение, днес е приета в тежко състояние.

Положението в свищовската болница е много тежко, увеличават се заразените с коронавирус, има и пациенти, чието състояние се подобрява, заяви за БНР кметът Генчев, който от миналата седмица е доброволец в отделението, което е за средно тежки случаи.

Много хора са откликнали да дарят пари за закупуване на лекарства. Най-сериозна и кризата за медицински сестри, посочи той:

„Нека колкото може повече медицински персонал да се включи в грижите, защото е изключително трудно. Една сестра за много хора, имаме всяка вечер тежки и спешни случаи. Освободихме сестрата, която беше тук 25 дена и сега я връщат в отделението в тежко състояние с коронавирус“.

Заместник-кметът на Свищов Анелия Димитрова, която временно пое управлението на общината, издаде заповед, с която забрани всички масови прояви на закрито, включително сватби и кръщенета, гимназистите минават на електронно обучение до края на ноември. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна