Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удължават ремонта на надлез „Иван Вазов“ в Перник

Снимка: Община Перник

До началото на декември се удължава ремонтът на пътен надлез „Иван Вазов” в Перник. От понеделник (23 ноември) ще бъде отворена само пешеходната част на моста. Платната за движение на автомобилите ще останат временно затворени заради установени пукнатини по една от носещите колони.

Ремонтът на надлез „Иван Вазов“ започна през май и продължи на няколко етапа. Дефектната колона ще бъде заздравена за сметка на фирмата изпълнител. Останалите колони също са проверени и по тях не са установени проблеми. Обследването им не е било предвидено при изготвянето на проекта и поради тази причина не е извършено преди началото на ремонта, съобщават от общината. Пътният надлез, който минава над жп линията и пътя за Кюстендил е построен преди 30 години и оттогава не му е правен основен ремонт.

Стойността на проекта е 1 650 000 лв., като финансирането е осигурено на няколко етапа. В първоначалния проект не са били включени изграждането на дъждовна канализация в ниската част на моста и полагане на трасета за кабелни комуникации, което е наложило промени в него.

Не е бил предвиден и ремонт на пешеходните пасарелки, които фирмата изпълнител ремонтира със собствени средства.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна