Eмисия новини
от 17.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Търсят се възможности за допълнителни часове в три бургаски училища

Община Бургас е подготвила интегриран проект по две оперативни програми. Първата е в сферата на образованието, където ще бъдат обезпечени 544  учебни часа,  а втората е в социалните дейности. Европейската помощ трябва да бъде безвъзмездна. Допълнителни часове ще бъдат осигурени в три бургаски училища.

Предложението може да бъде задействано от общинската администрация, ако бъде одобрено от местния парламент на предстоящата на 24 ноември сесия.

Интегрираното проектно предложение е по две различни оперативни програми - ОП "Развитие на човешките ресурси" и ОП "Наука, образование и интелигентен растеж". Дейностите по ОП "Развитие на човешките ресурси" предвиждат посредничество за намиране на работа, професионално консултиране и подпомагане при избора на работа, мотивиране за активно поведение на пазара на труда и обучения по чужди езици и дигитална компетентност.

Проектът по ОП "Наука, образование и интелигентен растеж" включва  обучение по български език и литература за децата, допълнителни занимания по интереси като "Краезнание", "Природа", "Спорт", "Традиции, занаяти и фолклор", както и занимания със застрашени от отпадане от училище ученици и участие на родителите им в образователния процес. Партньори по проекта са ОУ "Найден Геров", ОУ "Христо Ботев", СУ "Петко Росен", и ДГ "Делфин".

Крайният срок за кандидатстване по двата проекта е 16.12.2020 г.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от