"Дрон пилот" за бургаските деца на първи юни

  РобоКидс  ще изненада децата на Бургас за първи юни. Те ще имат възможност да участват в  отворен демо час за новия  курс “Дрон пилот” . По време на безплатното занимание  подрастващите ще програмират семпли летателни мисии на дрон и ще видят..

публикувано на 28.05.20 в 09:32

В Сливен стартира приемът на ученици в първи клас

В Сливен днес започна приемът на ученици в първи клас, съобщават от общината. Модулът за регистрация на заявленията за учебната 2020/2021 г. беше отворен в 13 часа. Достъпът до специализирания сайт за прием се осъществява от официалния сайт на..

публикувано на 26.05.20 в 18:03

Детските градини в община Поморие отварят на 1 юни

Всички детски градини в община Поморие отварят отново врати на 1 юни. Решението на кмета Иван Алексиев е обсъдено с Общинския кризисен щаб и с директорите на детските градини. Дворовете на детските градини са почистени и обработени срещу..

публикувано на 26.05.20 в 17:03

На 1 юни отварят детските градини в община Тунджа

От 1 юни 2020 г. се възстановява приема на деца в детските градини на територията на община Тунджа. В началото те ще функционират при намален капацитет с оглед постепенното възобновяване на процеса на педагогическо взаимодействие в детските..

публикувано на 26.05.20 в 16:25

30% присъствие в детските градини в Бургас

1151 учители, помощник-учители, медицински сестри и готвачи или на практика целия педагогически и непедагогически персонал в бургаските детски градини и ясли са показали отрицателен резултат от проведените изследвания с PCR тестове преди първия..

публикувано на 26.05.20 в 12:48

Частните занимални: Искаме да започнем да работим! Защо детските градини имат разрешение, а ние не?

Частните летни занимални искат да получат разрешение от Министъра на здравеопазването да започнат работа като са готови да спазват всички противоепидемични мерки. Наближава края на учебната година за най - малките ученици и предстои ваканция,..

обновено на 26.05.20 в 09:05

От вторник отварят детските градини в община Камено

Седемте детски градини в община Камено отварят от утре, информират от институцията. В момента служителите извършват дезинфекция на всички помещения и обзавеждане.  От утре децата ще могат да влязат за занимания при всички мерки за сигурност, съобразени със..

публикувано на 25.05.20 в 18:12

Икона на Светите равноапостоли Кирил и Методий дар за Славейковото училище

Родителите на бивши и настоящи ученици дариха уникална по рода си икона на Светите равноапостоли Кирил и Методий   - трогателен жест на внимание към всеотдайността на педагозите, работещи в училището. Иконата е в реални размери, позлатена  и..

публикувано на 24.05.20 в 09:31
През 2015 година Татяна Йотова получи високото отличие на СБУ

Татяна Йотова: Да бъдем будни към новото, към знанието,към това, което ни прави хора

Винаги съм очаквала 24-ти май с огромно желание, каза за БНР Бургас Татяна Йотова. Тя е дългогодишен преподавател по български език и литература в СУ"Христо Ботев" в Айтос. Пише поезия, театрални сценарии и песни, които изпълнява на китара сама.От три..

публикувано на 23.05.20 в 13:41

Общински съветници от Карнобат дариха 200 шлема на 3 училища за матурите

Общинските съветници от групата на ГЕРБ-Карнобат дариха 200 предпазни шлема на три учебни заведения в града. Те са закупени с лични средства, а дарението бе подкрепено и от общинския координатор на партията Владимир Крумов. Предпазните средства са..

публикувано на 23.05.20 в 11:13