Морското училище търси учител по " корабен английски"

 Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола" в Бургас има амбицията да предложи една солидна подготовка по английски език на учениците си. Така със завършването си те ще придобият ценен сертификат и ще имат възможност да..

публикувано на 25.01.20 в 17:22

100 лева стипендия за студенти с отлични резултати на НВО

Стипендия от 100 лева месечно ще се отпуска на студентите, завършили училище с високи резултати на държавните зрелостни изпити и избрали да следват в професионални направления, които са важни за българската икономика. Сред тях са педагогически,..

публикувано на 25.01.20 в 09:48

Живко Табаков пита кога спортното училище ще има своя база

Редица проблеми пред спортното училище в Бургас са поставили от обществения съвет на учебното заведение пред общинския съветник Живко Табаков. Локацията на училището не е добра, спортните бази, които ползват, са пръснати из целия град. Водени са разговори..

публикувано на 25.01.20 в 07:51

Учениците от Царево излизат в грипна ваканция

Тридневна грипна ваканция обявиха в Община Царево.  Кметът на града инж. Георги Лапчев издаде заповед дните от днес 22 януари до 24 януари включително да са неучебни.

публикувано на 22.01.20 в 10:51

Тридневна грипна ваканция за учениците в община Карнобат

От днес учениците в община Карнобат са в грипна ваканция. Кметът Георги Димитров е издал заповед, че от вторник до четвъртък (включително) ще са неучебни дни. В профила си във Фейсбук той е написал: "Скъпи ученици, тъй като имам сериозни основания, а..

обновено на 21.01.20 в 07:49

Четири медала за бургаски ученици от международна олимпиада в Казахстан

Учениците от ППМГ "Акад. Никола Обрешков" започнаха новата година със сериозни успехи след участие XVI Международна Жаутиковска олимпиада по математика, физика и информатика в гр. Алмати, Казахстан. Надпреварата е една от най-силните и оспорвани в..

публикувано на 20.01.20 в 11:11

По нова формула Община Бургас ще отпуска стипендии на отлични студенти

По нов начин Община Бургас ще отпуска стипендии на студентите в местните висши учебни заведения. Това ще става по нова формула , според която освен отличниците в специалностите „Компютърни системи и технологии” и „Информационни технологии” се..

публикувано на 19.01.20 в 11:16

Ученици от Несебър творят в клуб по интереси

Занимания по интереси провеждат ученици в клуб „Малки творци“. Това са  12 деца от IIб клас на несебърското училище с класен ръководител Стоянка Велева. Основната цел на амбициозния проект е задълбочаване и обогатяване на знанията за..

публикувано на 17.01.20 в 12:30

Литературната читалня „Малкият принц“ е с национална кампания за насърчаване на четенето

Кампанията „Дари книга - подари знание“ на първия в града безплатен Литературен клуб – читалня „Малкият принц“ започва на 25.01.2020г. Зад нея застaват Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади таланти  в Бургас...

публикувано на 15.01.20 в 13:30

Ученици от Поморие ще практикуват в Португалия

 Двуседмична практика в португалски хотел ще имат ученици от Поморие. Възпитаниците на Професионалната гимназията по туризъм" Алеко Константинов" ще могат да приложат наученото в клас в град Апулия. Обучението ще се реализира  след спечелен проект по..

публикувано на 13.01.20 в 14:23