ПГХТ

Училищата в Сливенска област в готовност за реални практически занятия

Училищата в Сливенска област имат г отовност за реални практически занятия, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Милена Чолакова. Такава готовност са заявили както всички осем професионални училища, така и тези, в които има..

публикувано на 18.01.21 в 16:25

Шест бургаски училища разкриват високотехнологични центрове

Шест бургаски училища са одобрени и ще получат средства за разкриване на иновативни технологични центрове и специализирани кабинети за практическо обучение на децата, съобщи кметът Димитър Николов. Одобрените бургаски учебни заведения, които ще разкрият..

публикувано на 11.01.21 в 12:36

Бургаските учители одобряват връщането в клас

Мнозинството преподаватели одобряват евентуалното връщане на по-големите ученици отново в училище. По предварителни данни това ще стане на 18 януари, ако разпространението на ковид вируса намалее. Връщането в клас ще се отрази добре, особено на гимназилния..

публикувано на 10.01.21 в 08:39

Община Болярово въвежда задължителна предучилищна подготовка на 4-годишните деца

Община Болярово въвежда задължителна предучилищна подготовка на 4-годишните деца още през новата учебна година. Решение за това вече е утвърдено от Общинския съвет и е по искане на родители. В детска градина „Здравец“ и нейните филиали са..

публикувано на 07.01.21 в 14:04

Подобряване на условията на труд и заплащане за бургаските учители

В кабинета на кмета Димитър Николов бе подписан анекс към колективния трудов договор на работещите в системата на образованието. С него става факт поредно подобрение в условията на труд и заплащането в тази професия. Освен кметът на Бургас, документа..

публикувано на 07.01.21 в 12:12

Училище "Христо Ботев" в Ахелой реализира три проекта по програми на МОН

Основно училище „Христо Ботев“ в град Ахелой спечели 4 проекта по националните програми на МОН през изминалата година. В началото на новата година, изпълнението на три от тях вече е факт. Проектът „Осигуряване на съвременна образователна среда“ – модул..

публикувано на 05.01.21 в 17:02

Децата от училището "Св. Св. Кирил и Методий" в Созопол получиха книжки

28 детски книжки бяха дарени от българско издателство на първокласниците от средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Созопол, съобщават от общината. Ръководителите и техните възпитаници благодариха за отправения жест и обещаха да разменят..

публикувано на 05.01.21 в 13:24
СУ Пейо Яворов Сливен

55 училища и 60 градини отвориха в Сливенска област

В 55 училища в Сливенска област бе възобновено  присъственото обучение за учениците от 1 до 4 клас. От тях 27 са в община Сливен, 12 в община Нова Загора, 11 в община Котел и 5 в община Твърдица, съобщи началникът  на Регионалното управление на..

публикувано на 04.01.21 в 16:20

В ОУ „Васил Априлов“ деца, учители и родители одобряват връщането на учениците в клас

В Бургаска област 109 деца от 1-ви до 4-ти клас, по здравословни причини и по искане на родителите, остават на дистанционно обучение. На всички училища са осигурени бързи антигенни тестове за изследване на учителите и на ученици, за които има..

публикувано на 04.01.21 в 09:10

Отварят детските градини и яслите, учениците до 4 клас се връщат в клас

Всички училища в Бургас са готови за връщането на учениците от 1-ви до 4-ти клас от днес. По последна справка - 109 деца от 1 до 4 клас в Бургаска област, по здравословни причини /77/ или по искане на родителите /32/, са заявили да останат..

публикувано на 04.01.21 в 07:00