Представиха помагалото за деца "Българските светии"

Учебното помагало „ Българските светии“ разказва на децата за православната вяра. В него има 22 жития на светци и скици с техни изображения. В Историческата експозиция на Бургаския музей беше представено неговото второ допълнено издание...

публикувано на 02.06.23 в 11:53

"Детска нощ на музеите" в Природонаучния музей на Бургас

Регионалният исторически музей в Бургас ще отбележи Денят на детето по нетрадиционен начин, информират от там. За всички деца и учащи Природонаучната експозиция е подготвила „Детска нощ на музеите". Събитието ще се проведе за първи път в..

публикувано на 02.06.23 в 09:40

Наградиха стотици талантливи деца за високи резултати в образованието

Стотици талантливи деца бяха наградени в Церемонията по връчване на награди на ученици от област Бургас. Те получиха своите дипломи за постигнати високи резултати в образователния процес "Вярната посока". Отличията им бяха връчени от началника на..

публикувано на 01.06.23 в 16:21

Представят албум по православна живопис за деца "Българските светии"

В Регионалния исторически музей в Бургас днес ще бъде представен албум по православна живопис за деца "Българските светии''. Той е вдъхновен от децата идващи в часовете по религия, от тяхното любопитство, любознание и силна вяра в Бога.  Албумът..

публикувано на 01.06.23 в 09:20
БСУ

В БСУ награждават ученици за постигнати високи резултати

В Бургаския свободен университет, зала "Изток", от 14:30 ч., ще започне церемонията по връчване на награди на ученици от област Бургас за постигнати високи резултати в образователния процес "Вярната посока". Събитието е нестандартно, защото паралелно с..

публикувано на 01.06.23 в 08:47

Доц. Георгиев: Важно е да създадем подходяща среда за работа на студентите

Университет "Проф д-р Асен Златаров"има амбицията да стане да стане изследователски  център, каза в предаването "Влез в час" доц. Йордан Георгиев. Предстои въвеждането на чуждоезиково обучение: "Тази година предстои обучение и на студенти по..

публикувано на 29.05.23 в 13:50

Бургаските съветници подкрепиха ремонта на Спортното училище

Общинските съветници подкрепиха кандидатстването за финансиране на ремонт и рехабилитация на общежитието и сградата на Спортно училище „Юрий Гагарин“ в Бургас, информира Общината. Спортното училище в Бургас ще кандидатства за ремонт на общежитията..

публикувано на 29.05.23 в 11:30

Отпускат средства за ремонт на ОУ „Христо Ботев“ в Сарафово

Осигуряване на 53 000 лв. в бюджета на ОУ „Христо Ботев“ в бургаския кв. Сарафово гласуваха общинските съветници. Средствата са за ремонт на помещения и обособяване на  класни стаи за нуждите на приема в първи клас в училището. Докладната записка беше..

публикувано на 29.05.23 в 09:45

Почетно отличие „Неофит Рилски“ получи педагог към РЦПППО Бургас

Татяна Янакиева бе удостоена с най-престижното почетно отличие „Неофит Рилски“ на Министерството на образованието и науката. Тя получи наградата на тържествена церемония, организирана от Регионалното управление на образованието в Бургас. На..

публикувано на 27.05.23 в 10:50

Ремонтираха градината в сливенското село Блатец

Приключи ремонтът на детската градина в сливенското село Блатец. На първия етаж са подменени също външните, вътрешните дограми и настилките в помещенията. Подменена е водопроводната инсталация. Направени са шпакловки и боядисване. Ремонтирана е електро..

публикувано на 26.05.23 в 15:19