Литературната читалня „Малкият принц“ е с национална кампания за насърчаване на четенето

Кампанията „Дари книга - подари знание“ на първия в града безплатен Литературен клуб – читалня „Малкият принц“ започва на 25.01.2020г. Зад нея застaват Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади таланти  в Бургас...

публикувано на 15.01.20 в 13:30

Ученици от Поморие ще практикуват в Португалия

 Двуседмична практика в португалски хотел ще имат ученици от Поморие. Възпитаниците на Професионалната гимназията по туризъм" Алеко Константинов" ще могат да приложат наученото в клас в град Апулия. Обучението ще се реализира  след спечелен проект по..

публикувано на 13.01.20 в 14:23

Спортен календар за най-малките предлага съветник

Повече средства за детски спорт иска бургаският общински съветник Манол Тодоров.  Огромна част от бургаските деца в тази възраст са ограничени да спортуват адекватно, посочва в своя докладна той, защото голяма част от училищата нямат салони. Най-ощетени..

публикувано на 12.01.20 в 09:51

"Панаир на науката и технологиите" ще се проведе в Бургас

Панаир на науката и технологиите ще се проведе днес в Бургас. Той  е в чест на американската авиаторка Амелия Еърхарт и се организира от ЗОНТА клуб в морския град. На панаира ще могат да се наблюдават множество експерименти по физика, химия,..

публикувано на 12.01.20 в 08:10

През март обявяват свободните места в първи клас, детските градини и яслите

Община Бургас информира родителите за правилата за записване в първи клас, детска градина или ясла. Основен критерий за приемане в желаното учебно заведение, носещ най-много точки, продължава да бъде местоживеенето, като се гледа постоянен или настоящ..

публикувано на 09.01.20 в 10:51

Съветници поискаха нов облик на двора на ОУ „Любен Каравелов”

Реконструкция на двора на ОУ „Любен Каравелов” в Бургас поискаха, с докладна записка, общинските съветници проф. Севдалина Турманова, инж. Виолета Илиева, Калояна Живкова и Димчо Грудев. Училище "Любен Каравелов", което се намира в ж.к...

публикувано на 09.01.20 в 10:40

Приключи проекта по обновяване на 6 професионални гимназии в Бургас

С близо 9 млн. лв. от управляваната от МРРБ Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Бургас обнови шест от професионалните си гимназии.  Дейностите в училището по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ и по транспорт в града допринесоха за..

обновено на 07.01.20 в 17:13

Димитър Николов: Училищните дворове могат да се ползват и от бургазлии

При днешното представяне на проектобюджета за 2020 г. кметът Димитър Николов потвърди ангажимента си да продължи с обновлението на дворовете в училищата и детските градини. Едновременно с това той съобщи за множество искания от хора на различна възраст да..

публикувано на 07.01.20 в 15:09

Бургаската немска гимназия участва в нов проект по „Еразъм+“

Стартира новият проект на НЕГ "Гьоте" по програма "Еразъм +", наречен "Пътят на хляба от ръцете към сърцето". Той е двегодишен и има за цел да насочи младите хора към сърцевината на европейската идентичност, връзката между поколенията, изследването на..

публикувано на 07.01.20 в 10:57

Десетокласниците ще държат матури, промени в материала за седмокласниците

За първи път тази година десетокласниците ще държат матури, а четиригодишните задължително ще трябва да посещават детска градина. П Външното оценяване в десети клас ще даде удостоверение на учениците за завършен първи гимназиален етап.  По желание..

публикувано на 06.01.20 в 11:01