Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейската Нощ на театрите отправя посланието „Едно място, което ни събира“

Снимка: theatresnight.org

За осми пореден път ще се проведе Европейската Нощ на театрите. Посланието тази година е „Едно място, което ни събира“, а форматът ще е различен заради Ковид пандемията. В програмата са включени представления на живо в десет града, както и редица онлайн излъчвания и специални събития.

Открито 6-часово студио ще започне днес в 11.30 ч. във Фейсбук, където почитателите на театъра ще се срещнат с известни актьори и режисьори като Явор Гърдев, Стайко Мурджев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Теодора Духовникова, Владимир Пенев, Луиза Григорова.

Оперната певица Ина Кънчева ще се включи на живо от Париж, за да разкаже за премиерата на „СамоДиви“.

Нощта на театрите обаче ще започне по-рано, каза Мария Панайотова, един от организаторите. Началото е в 10 ч. с онлайн излъчване на детското представление "Хензел и Гретел", в което за първи път ще има жестомимичен превод:

„Тази година сме решили символичното начало на осмата нощ да бъде поставено в десет часа с онлайн излъчване на детското представление „Хензел и Гретел“ на Симона Нанова и Емил Пеняшки, в което за първи път ще има жестов превод. Тази жестомимична адаптация осъществяваме благодарение на фондациите „Заслушай се“ и „Силата на глухите деца“, каза Панайотова. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна