Eмисия новини
от 14.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Учениците от 5 до 12 клас в Сливен могат да преминат на обучение в смесена среда

Снимка: БГНЕС

Учениците от 5 до 12 клас в Сливенска област могат да преминат на обучение в смесена среда по преценка на педагогическите съвети. Това гласи заповед на Областния управител Чавдар Божурски. Заповедта е това да стане в периода от понеделник, 23 ноември до 23 декември.

Решението трябва да бъде съгласувано с обществените съвети към училищата. Директорите трябва да изготвят графиците и да ги изпратят на началника на Регионалното управление на образованието.

„Обучението в електронна среда от разстояние да се осъществява за отделни класове или випуски по преценка на директорите и да се организира чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии", гласи още заповедта на Областния управител.

Целта на въвеждането на временно обучение в хибридна среда  е да се ограничи разпространението на коронавируса, да се опазят здравето и живота на учениците, педагогическите специалисти и другите служители в образователните институции.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.