Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се в Англия през декември да влезе по-строга система от ограничения

Снимка: ЕПА/БГНЕС

По-строга тристепенна система от локални ограничения ще влезе в сила в Англия след като на 2 декември изтече пълната карантина заради Covid-19, съобщиха от британското правителство. 

Очаква се премиерът Борис Джонсън да изложи пълните си планове в понеделник пред депутатите в парламента, които включват подробности как семействата ще могат да се виждат с членове на други домакинства по време на Коледа. Повече райони ще бъдат поставени в по-висока степен на местна карантина, за да бъде контролиран вируса, посочиха от "Даунинг стрийт". 

Още не е ясно как точно ще бъдат променени ограниченията, но пълните подробности преди излагането на т. нар. "Ковид зимен план" ще бъдат уточнени на извънредното неделно заседание на кабинета. В някои райони мерките ще останат същите както преди налагането на пълната карантина, но очакванията са, че на много места степента на карантината ще бъде повишена. 

Новата система ще бъде подложена на гласуване в парламента. Това бе обещанието на Борис Джонсън в случай, че се налагат още ограничения след приключване на пълната карантина. 

В същото време десетки бяха арестувани в събота по време на протести срещу пълната карантина в Ливърпул Лондон, Борнмът и Базилдън. Има ранени полицаи.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна