Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съд постанови рекордна гаранция от 2 млн. лева на Атанас Бобоков

| обновено на 26.11.20 в 17:05
Атанас Бобоков
Снимка: БГНЕС, архив

Бизнесментът Атанас Бобоков може да излезе от ареста, но само ако плати рекордната парична гаранция от 2 милиона лева. Решението е на Апелативния специализиран съд, като срок за внасянето на парите не е посочен.

Собственикът на завода за производство на акумулатори на "Монбат" е под стража от половин година. Има обвинение, че  с брат си Пламен, заместник-министъра на околната среда Красимир Живков и още седем души са част от престъпна група за внос и преработка на опасни отпадъци.

Според разследващите организатор на престъпната схема е Живков, а облагодетелствалите се са били братята Бобокови. Те, вместо да изнасят в чужбина или съхраняват по правилата опасни отпадъци от "Монтбат", което би им струвало много пари, струпвали боклука на няколко места в страната.

От известно време Атанас Бобоков иска да излезе от ареста, но обикновено стигаше до домашен арест на първа инстанция. Така беше и този път, но Апелативният спецсъд отмени домашния му арест и като се съобрази с данните за имотното му състояние, определи двама милиона лева парична гаранция.

Докато не ги внесе, а това по наша информация ще стане скоро, той остава под стража.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна