Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деветият конгрес на Националната пациентска организация е виртуален

Снимка: pixabay.com

За девета поредна година Националната пациентска организация организира конгрес, на който ще бъде обсъдено устойчивото здравеопазване в България. Поради епидемиологичната ситуация събитието ще бъде виртуално. В него ще се включи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и над 150 представители на пациентски организации от страната.

До 4-ти декември на едно място ще се съберат пациенти, политици, лекари и експерти, които ще обсъдят различни проблеми в сферата на здравеопазването. Този следобед в дискусията „Устойчиво развитие на здравеопазването в България 2021-2030“ ще се включи министър Ангелов, председателят на Комисията по здравеопазване в НС Даниела Дариткова, представители на ЕП и на ЕК.

За днес е планирана и дискусията „Електронно здравеопазване в България - планове и предизвикателства“, в която ще се включи управителят на НЗОК проф. Петко Салчев, представители на МЗ и на Българския червен кръст.

По време на различните виртуални сесии се очаква да се включат над 150 представители на пациентски организации у нас, представители на институциите, съсловни организации, здравни експерти, асоциации и обединения в сферата на здравеопазването. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна