Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антирекорд на починалите от коронавирус в Гърция и Турция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гърция съобщи днес за 121 жертви на коронавируса, което е нов дневен антирекорд, предаде Ройтерс.

Болниците в северната част на страната са поставени под силно напрежение със запълването на леглата в интензивните отделения с пациенти с Covid-19.

Новозарезените са 1747, с което общият брой на случаите от началото на пандемията се увеличава до 103 034. Починалите са вече общо 2223 души.

Премиерът Кириакос Мицотакис призова по време на коледните празници да не се организират големи събирания, за да се намали до минимум рискът от разпространение на вируса.

"Ще имаме различна Коледа тази година, в много по-ограничен състав, с нашите семейства, с хората, които обичаме, евентуално с още едно семейство", заяви Мицотакис по време на посещение в болница в Солун.


Турция регистрира рекорден брой жертви на Covid-19 за шести пореден ден, след като 182 души починаха през последните 24 часа, сочат данни на здравното министерство.

Общо 30 103 случая на коронавирусна инфекция са потвърдени в страната през последното денонощие, като в това число са включени и безсимптомните случаи. През последното денонощие са направени 174 443 теста.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна