Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Контрапротест на "Системата ни убива" срещу полицейската демонстрация

| обновено на 29.11.20 в 14:31
Снимка: ЕПА/БГНЕС

На пл. "Народно събрание" бе днес организиран контрапротест срещу полицейската демонстрация с искане за увеличение на заплатите. Контраакцията е организирана от националната инициатива "Системата ни убива" и протестиращи срещу властта. 

"Поради недопустимо поведение, неадекватни действия, бездействия, обиди от страна на полицаите към протестиращите, включително и използването на физическа сила, продиктувана от озлобяване, решихме да организираме контрапротест", се казва в съобщение на инициативата "Системата ни убива" до медиите. Според организаторите полицаите се борят само за повече пари, но не и за реална реформа на системата.

Съжаляваме за единиците достойни полицаи в техните редици, но смятаме, че тяхното мълчание е съучастие за прогнилата им система, се посочва още в съобщението. Към тях се присъединяват представители на т. нар. Орлов град и на палатковите лагери при Президентството и Софийския университет.

Двата протеста се оказаха за кратко разделени от полицейски кордон, като от "Системата ни убива" се опитаха да заглушат исканията на полицаите със своите искания:

"Смятаме, че е по-важно да поискат реформа преди парите. Не че нямат нужда от увеличение на заплатите. Тяхната система не е по-малко прогнила от нашата - социалната".

Участниците в контрапротеста добавиха и искането си за оставка на управляващите. 

До сериозно напрежение между участниците в двете акции не се стигна. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени