Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов пред ФАЦ: Престъпни машинации и рухване на банки вече са невъзможни

| обновено на 29.11.20 в 12:49
Снимка: БТА

В интервю за германския всекидневник „Франкфуртер алгемайне цайтунг“ министър-председателят Бойко Борисов заявява, че „банковата ни система е толкова стабилна, че престъпни машинации и рухване на банки като след промените и когато социалистите бяха на власт ... са невъзможни“.

„Успешен политик съм, но личният ми живот е провал“, споделя Борисов. Той подчертава, че работи по 20 часа на ден и уверява, че „в България отдавна има черен пазар за компромати“.

В интервюто за неделния брой на авторитетния германски всекидневник премиерът премиерът потвърждава позицията си, че изтеклите през лятото снимки от неговата спалня, на които се вижда шкафче с банкноти, злато и пистолет, са предмет на инсценировка. „Неслучайно говоря за методите на КГБ. Някои от опонентите ми, които работят за президента Румен Радев, са бивши тайни агенти, хора от тези среди или деца на страхотни шпиони, офицери от руската военна разузнавателна служба“.

Интервюто е представено във вестник „Дневник" с уточнението, че е правено в началото на октомври от дългогодишния кореспондент за Балканите на германското издание Михаел Мартенс. Заглавието е „Политикът, пистолетът и парите“. В него министър-председателят за пореден път свързва антиправителствените протести с Васил Божков и уверява, че винаги е говорил за протестиращите с уважение и винаги е търсил решения заедно с недоволни в обществото.

В него премиерът обяснява и защо България е против начало на преговорите на Северна Македония с ЕС: "Българските комунисти и сталинистка Москва са виновни за опитите да превърнат българите в македонци насила след Втората световна война". 
Бойко Борисов публикува днес и превод на интервюто в профила си във Фейсбук.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна