Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спад на акциите на Tesla с близо 4% след старта на Уолстрийт

Илон Мъск
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Акциите на Tesla Inc. стартираха търговията в сряда с понижение от над 5%, преди спадът да се ограничи до около 4%. Това е факт, след като ден по-рано изпълнителният директор Илон Мъск предупреди служителите си, че компанията трябва да се фокусира върху печалбите и мерките за свиване на разходите, или в противен случай акциите ще претърпят рязко поевтиняване.

За това съобщи американският новинарски интернет сайт Electrek и бизнес телевизията CNBC, визирайки имейл, с който те разполагат.

"Когато разглеждаме реалната ни рентабилност, тя е много ниска и е около 1% за последната година. Инвеститорите ни дават много кредит за бъдещи печалби, но ако в даден момент стигнат до извода, че това няма да се случи, нашите акции ще се смачкат незабавно като суфле, ударено с чук!", е написал Мъск в имейл до служителите на Tesla.

В същия имейл той е добавил, че ще бъде отворен за разговор относно евентуално сливане на неговата компания с конкурентна фирма.

Акциите на Tesla Inc. нараснаха с близо 600% от началото на годината насам, като се очаква компанията да се присъедини на 21-ви декември към широкия фонд индекс S&P 500. По време на търговията във вторник пазарната капитализация на Tesla достигна 500 млрд. долара.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени