Eмисия новини
от 16.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Община Велико Търново е осъдена да плати 140 хил. лева обезщетение на родителите на загинало дете

Съдебната палата във Велико Търново
Снимка: Здравка Маслянкова

Община Велико Търново е осъдена да плати 140 хиляди лева обезщетение на двамата родители на 8-годишното момче, което загина преди 7 години, затиснато от футболна врата на училищно игрище.

Искът на родителите беше за 600 хиляди лева общо. Окръжният съд призна половината от сумата, а Апелативният съд във Велико Търново постанови всеки от родителите да получи обезщетение от Общината по 70 хиляди лева.

8-годишният Красимир загина на 1 юни 2013 година от паднала върху него необезопасена футболна врата в двора на училище „Вела Благоева“ във Велико Търново.

По делото безспорно е установено, че настъпилият инцидент е в резултат на бездействието на длъжностни лица от Община Велико Търново, които не са предприели необходимите действия за включване на мини-игрището в списъка на обектите, подлежащи на контрол по всяко време.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд. 


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.