Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антъни Дейвис преподписа с Лейкърс срещу 190 млн. долара

Антъни Дейвис (с топката) остава в Лейкърс.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Антъни Дейвис подписа нова петгодишна сделка с Лос Анджелис Лейкърс само ден, след като клубът обвърза бъдещето и на голямата си звезда Леброн Джеймс до 2023 година.

Контрактът на 27-годишния Дейвис е на стойност 190 милиона долара и идва след дебютния му сезон в калифорнийския тим, в който той и ЛеБрон изведоха Лейкърс до 17-а титла на НБА, съобщи "Лос Анджелис Таймс". В сряда, агентът на Джеймс разкри, че четирикратният шампион в лигата се е съгласил на нов двугодишен договор на стойност 85 млн. долара.

"Едва ли имаше съмнение, че ще остана в Лейкърс. Просто исках да уточня подробностите. Искам да играя за Лейкърс, обичам Лос Анджелис. Прекарвах всяко лято тук и сега ще живея тук постоянно през следващите пет години", заяви Дейвис 

Крилото избра най-дългия възможен договор, но има клауза за отказване след четири години. Той бе десети в НБА по точки средно на мач с 26.1, като имаше и 9.3 борби и 3.2 асистенции за Лейкърс през сезон 2019-20. 

Антъни Дейвис, който бе първи избор в драфта през 2012, остана втори зад Янис Адетекумбо от Милуоки Бъкс в гласуването за най-добър защитник на годинта в НБА.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна