Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА 1948 измъкна 1:0 от Берое

Снимка: БТА

ЦСКА 1948 победи Берое с 1:0 в мач от 15-ия кръг на Първа лига. Васил Шопов реализира единствения гол в мача в началото на второто полувреме.

С победата новакът в елита прекъсна серия от три поредни мача без успех в елита и се изкачи на пето място в класирането в с 23 точки. Берое остава седми с 18 точки.
Първото полувреме бе равностойно, но домакините бяха малко по-остри в атака и създадоха две добри възможности за гол. Мартин Камбуров можеше да откри резултата още в началните секунди, но не намери добре топката и не затрудни вратаря Генадий Ганев.

В 9-а минута Ангел Бастунов стреля от дъгата на наказателното поле, но Ганев отново бе на мястото си и отрази в корнер.

Постепенно гостите от Стара Загора изравниха играта, но действаха твърде предпазливо в предни позиции и не създадоха нищо интересно пред вратата на Наумов.
Домакините поведоха три минути след почивката. Серкан Юсеин центрира в наказателното поле и включилият се в атаката Васил Шопов засече отблизо топката във вратата.

След попадението двата отбора се отвориха и създадоха няколко добри голови ситуации.

Берое можеше да изравни в 54-а минута след отлично извеждащо подаване на Макоута към влезлия като резерва Еривалдо, който излезе очи в очи с Наумов, но стражът със сетни усилия успя да отклони топката в корнер.

Минута по-късно нова хубава атака на Берое завърши с пробив на Макоута, но вратарят на домакините отново бе на висока и изби в ъглов удар.

В 58-а минута Серкан Юсеин проби от ляво за домакините и центрира в наказателното поле, където ветеранът Мартин Камбуров стреля силно с глава, но топката срещна гредата и излезе в аут.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна