Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов проект търси мнението на 10-12 годишни деца за детските площадки

Снимка: sofia.bg

Сдружение “Безопасни детски площадки” получи одобрение за проекта си "Аз съм промяната" по програма "Кризата като възможност" на "Асоциация за развитие на София".

Проектът предвижда да бъдат проучени каналите, по които ученици от 4-и до 6-и клас, на възраст 10-12 години, могат да се включат активно във взимането на решения, свързани със средата им за игра и спорт.  

Вече няколко години работим усилено с родителите, с гражданите, за да определим какви трябва да са площадките за игра, местата за спорт, но мнението на децата остава на заден план. Ще се опитаме да ги достигнем, чуем и да спомогнем първо един район, а после и цяла столица да им обърнат внимание. Ще работим с училища, община, институции, медии и специалисти. Идеята е да развием този диалог и да изготвим ясни препоръки какво трябва да се промени, обясни пред Радио София Мая Цанева от сдружението.

Има различни онлайн и присъствени събития, които са насочени към децата, но обикновено са насочени към по-малките деца на възраст до 7 години. За децата във възрастовата група между 10 и 12 години, когато се формират представите за обществото, за тях няма източници, от които да се информират, нито никой се интересува от тяхната позиция, уточни Цанева. 

Чуйте интервюто на Лили Големинова с Мая Цанева.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени