Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПСЖ убедителен в доиграването на прекъснатия мач

ПСЖ - Истанбул Башакшехир
Снимка: БГНЕС

Пари Сен Жермен бе убедителен срещу гостуващия Истанбул Башакшехир - 5:1 и си осигури първото място след последния мач в група "Н" на Шампионската лига.

Френският гранд събра 12 точки и изпревари германския РБ Лайпциг заради по-добри показатели в преките двубои, като и двата тима продължават на осминафиналите на надпреварата.

Мачът на "Парк Де Пренс" беше доигран от снощи, когато беше прекъснат в 14-ата минута заради инцидент с помощник-треньора на турския тим Пиер Уебо, който беше обиден на расистка основа от четвъртия съдия Себастиан Колцеску.

Преди подновяването на двубоя двата отбора и съдиите коленичиха на централния кръг на терена, а при загрявката играчите бяха с фланелки, на които беше изписано "Не на расизма".

Домакините бързо взеха предимство, като в 21-ата минута Неймар реализира с прецизен удар в ъгъла от 16 метра след размяна на подавания с Марко Верати.

Отново Неймар завърши контраатака след пас на Килиан Мбапе в 38-ата минута, а четири минути по-късно бразилецът беше повален в наказателното поле от вратаря Мерт Гюнок и Мбапе направи 3:0 от отсъдената дузпа.

Неймар оформи хеттрика си в 50-ата минута след пас на Анхел Ди Мария и точен изстрел от 15-16 метра, а малко по-късно Ди Мария стрела на сантиметри край целта от подобна дистанция.

В 57-ата минута Мехмет Топал върна едно попадение за истанбулци, след като отклони в мрежата удар от границата на пеналта на Ирфан Джан.

Пет минути по-късно нова бърза атака на ПСЖ донесе и пето попадение. Мбапе вкара на празна врата след отлична асистенция на Ди Мария.

До края Мбапе и Неймар пропуснаха да направят успеха на французите още по-убедителен.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени