Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катрин Тасева спечели 5 медала в онлайн състезание

Бранимира Маркова и Катрин Тасева
Снимка: БОК - Костадин Андонов

Главният мениджър на национален отбор жени индивидуално Бранимира Маркова заяви, че онлайн турнирите са възможност за гимнастичките при липсата на състезания заради пандемията от коронавирус.

Катрин Тасева спечели вчера един сребърен и четири бронзови отличия в онлайн надпревара, организирана от руската федерация по художествена гимнастика.

"За първи път участваме в онлайн турнир. Въпреки нетипичният начин на провеждане, се опитахме да създадем една състезателна атмосфера, която максимално да се доближи до истинско съревнование. Искаше ми се да вземем участие с всички момичета от националния отбор, но поради ограниченията, които са в сила в страната ни, гимнастичките под 18 години не успяха да се подготвят, а Боряна Калейн се разболя. Тази година ни се наложи да спираме подготовката няколко пъти и в момента ни се налага да наваксваме много. Момичетата имат огромна нужда от състезания и затова всяка една подобна възможност е в плюс за нашата подготовка", каза Маркова във видео интервю за фейсбук страницата на БФХГ.

Тасева стана трета в многобоя, взе сребро на финала на бухалки и бронзови отличие на обръч, топка и лента.
"Радвам се, че имах възможност да взема участие в този онлайн турнир. Представих се малко по-добре от европейското първенство в Киев. Моята подготовка беше десети пъти възпрепятствана. Явно изкарах този вирус доста тежко, но не сме знаели, че това е КОВИД-19, тъй като всички тестове и изследвания бяха отрицателни. Но се оказа всъщност, че имам антитела и то доста. Смятам, че за тези два месеца, в които не спряхме работата си започнах да се представям все по-добре. Ще се радвам да има още такива изяви и състезания. Разбира се, има още много върху какво да се работи, тъй като гимнастиката стана много сложна. Всеки гледа да натрупа съчетанията си с много трудности, за да получи максимално висока оценка. Ние също. Тези оценки, които получих аз от 25 и 26 точки са само загатване за пълния потенцал на едно мое съчетание. Имаше елементи, които пропуснах, допуснах и грешки, но като цяло направих по-добро представяне от европейското първенство и се надявам да продължим така да работим", каза Тасева след състезанието.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна