Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ливърпул е машина за резултати, твърди Моуриньо

Жозе Моуриньо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на английския футболен клуб Тотнъм Жозе Моуриньо заяви, че се нуждае от повече време, за да изгради отбор, способен да се бори за титлата във Висшата лига. Той направи сравнение с точния брой дни, в които Юрген Клоп е бил начело на шампиона Ливърпул и собствения му престой при "шпорите".

Лидерът във Висшата лига Тотнъм няма загуба в първенството този сезон след поражението си от Евертън в първия кръг и гостува на Ливърпул в сряда в дербито на клуба на "Анфийлд".

Клоп нарече Спърс "машина за резултати" в пресконференцията си преди мача, но Моуриньо все още не е на това мнение.

"Машина за резултати" е това, което Ливърпул беше през последните няколко години и какъвто беше моят отбор на Челси в периода, в който спечелихме двете поредни титли. Ние сме добър отбор, който работи усилено, но бих казал, че Ливърпул е резултат от, ако не греша - 1894 дни работа с Юрген. Ако греша, греша с няколко дни. Ние сме резултат от работа от 390 дни, но тези 390 дни са фалшиви. Защото много от тези дни дори не бяхме на работа, а под карантина у дома", каза Моуриньо.

Той също така изтъкна, че Ливърпул няма много проблеми с контузени играчи, а Клоп се бори с една огромна загуба заради дългосрочното отсъствие на централния защитник Върджил ван Дайк.

"Ван Дайк е контузен и той е много добър играч, разбира се, но ми дайте списъка с контузии на Ливърпул и сравнете с нашия списък. Мога да ви дам имената на 10 контузени в Тотнъм", коментира мениджърът.

Моуриньо заяви, че нападателят Гарет Бейл едва ли ще бъде готов за мача на "Анфийлд", докато защитникът Джафет Танганга е аут заради контузия на рамото.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна