Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директорът на МБАЛ-Шумен даде пример

Кампанията по имунизиране срещу COVID-19 в Шумен започна днес. В следващите дни първите доставени ваксини ще бъдат поставени на 130 медицински служители, които са на първа линия в борбата с COVID-19. Директорът на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов бе първият ваксиниран. „Ваксинирах се и призовавам всички да направят това“, заяви той и допълни: „Все пак живеем в 21-ви век, членове сме на ЕС, съюз на държави с добре развита наука. Да коментираме дали да се имунизираме по време на пандемия за мен е малко глупаво.“, заяви д-р Костов. Преди да бъде имунизиран, той премина през предварителен медицински преглед, на какъвто ще бъде подложен всеки, който реши да се ваксинира.

Областният управител на Шумен проф. Стефан Желев пожела успех на кампанията и заяви, че ще се ваксинира при първа възможност. Той е убеден, че обществото ще заживее нормално, след като бъде достигнат определен процент направени ваксини.

Днес ще бъдат ваксинирани 30 медици от МБАЛ-Шумен и Комплексния онкологичен център, ваксините от първия транш ще бъдат поставени до 30-ти декември. Втората доза от двуразовата ваксина за същите медици ще бъде получена след 21 дни. Следващите имунизации ще продължат според графика за доставка на ваксините, до момента желание за ваксина са заявили 660 медицински работници от региона.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени