Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Сити записа категорична победа над Челси

Тимо Вернер от Челси (вдясно) се бори за топката с Рубен Силва.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Манчестър Сити победи Челси с 3:1 като гост в дербито от 17-ия кръг на Висшата лига, играно в Лондон на "Стамфорд Бридж". Възпитаниците на Пеп Гуардиола имаха предимство през целия двубой и бяха много по-опасни в атака, като заслужено стигнаха до успеха.

"Гражданите" нанесоха своя удар само в рамките на 18 минути в средата на първото полувреме, като първо Илкай Гюндоган откри резултата в 18-ата минута с точен изстрел от границата на наказателното поле, три минути по-късно Фил Фоудън удвои след асистенция на Кевин де Бройне, а в 34-ата минута белгийският национал покачи на 3:0 с добавка от близко разстояние, след като удар на Рахийм Стърлинг срещна страничната греда. 

След почивката гостите се прибраха в своята половина и се защитаваха солидно, като създадоха и много положения на контраатака, които така и не успяха да реализират. Силите на "сините" стигнаха само за почетно попадение, отбелязано от Калъм Хъдсън-Одой в 92-та минута.

По този начин Манчестър Сити се изкачи до пето място в класирането с 29 точки, като изостава с четири точки от лидерите Ливърпул и Манчестър Юнайтед, но е изиграл мач по-малко от тях. За Челси това бе четвърта загуба в последните шест мача в Лигата, в които лондончани имат само един успех и са осми в подреждането.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени