Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Глобяват болници в САЩ, които не използват навреме Covid ваксините

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Драстични наказателни мерки обявиха властите в американските щати Ню Йорк и Флорида срещу болници, които не използват своевременно доставените им ваксини срещу Covid -19, предаде Ройтерс.

Федералното правителство обяви, че досега в Съединените щати, където са одобрени ваксините на Pfizer и BioNTech и на "Модерна", са доставени общо 15 милиона и 400 000 дози, но са използвани едва 4 500 000 от тях.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че не иска ваксините да отлежават във фризерите на болниците, а да бъдат използвани по предназначение. Болниците, които не успяват да изразходват доставените им дози в рамките на седмица ще бъдат глобявани и доставките към тях ще бъдат прекратени.

Във Флорида губернаторът Рон ДеСантис пък обяви съревнование между болниците - който бие най-много и най-бързо ваксини ще получава най-големи количества. Приоритет за ваксинации във Флорида имат възрастните хора, а не медиците. Щатските власти са определили 1000 медицински сестри специално за ваксинационните центрове.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна