Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адриан Андреев записа трета победа в Анталия

Адриан Андреев
Снимка: Antalya Open

Започналият от квалификациите Адриан Андреев записа трета победа на АТР 250 тенис турнира на твърди кортове в турския курорт Анталия.

Националът за Купа „Дейвис“ се наложи в основната схема над участващия с „уайлд кард“ 33-годишне представител на домакините Марсел Илхан с 6:4, 6:3 и за първи път м кариерата си ще играе на осминафинал на гурнир от такава категория.

Още в първия гейм 19-годишният софиянец имаше точка за пробив, но опитният натурализиран узбек я „изтри“ с мощен начален удар.Андреев постигна целта си с брейк в седмия гейм, който веднага затвърди за 5:3. При 5:4 Адриан сервираше за спечелване на частта. Той пропиля два сетбола, но при третия завърши на опразнения корт.

Доминацията на българина продължи и той стартира следващата част с пробив в подаването на бившия тенисист от топ 100 Илхан, който в момента е 571-и в ранглистата на АТР. Андреев изигра слаб сервис гейм и се стигна до рибрейк за 1:1. Адриан отново проби за 4:3 и до края не загуби повече гейм.

На осминафиналите Адриан очаква победителя от двубоя между четвъртия в схемата Алекс де Минор от Австралия и Малек Джазири от Тунис.

Софиянецът вече си осигури 32 точки за световната ранглиста, където е №564, както и чек за 5700 евро. 

По-късно днес втората ни ракета Димитър Кузманов ще играе срещу сърбина Ласло Джере.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!