Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шефът на софийското летище е подал молба за напускане

| обновено на 08.01.21 в 18:34
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на Летище София Владимир Рапонджиев е подал молба за напускане. Това потвърдиха за БНР от Министерството на транспорта.

Рапонджиев е представил лични мотиви. Той ще продължи да изпълнява задълженията си до назначаването на нов директор .

Владимир Рапонджиев е изпълнителен директор на летище София от май 2017 година. Преди това 7 години е бил директор на дирекция „Сигурност“ на летището.

В изпълнение на процедурите, предвидени в Закона за публичните предприятия, е стартирана процедура за избиране на членове на съвета на директорите на Летище София, съобщиха за БНР от Министерството на транспорта.

Трима от членовете на съвета на директорите се избират от компетентния орган - министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията, а двама се номинират от Агенцията за публични предприятия.

Процедурата в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е приключила без кандидатите, представили концепция по зададената тема, да получат необходимия брой точки за допускане до интервю.

Предстои откриване на нова процедура за избор на трима членове на съвета на директорите на Летище София. Двама от действащите членове на съвета на директорите са подали заявление за прекратяване на договорите им за управление с предвидено 3-месечно предизвестие, уточниха още от ведомството.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени