Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автомат „Калашников“ е оръжието, иззето при ареста на трима мъже във Велико Търново

Снимка: Здравка Маслянкова

Автомат „Калашников“ със заличени фабрични номера е оръжието, иззето при показния арест на трима мъже на 7 януари вечерта на автобусна спирка във Велико Търново. На единия от задържаните е повдигнато обвинение за незаконно притежаване на оръжие, другите двама са освободени.

Зрелищната полицейска акция е след сигнал за стрелба във великотърновския квартал „Бузлуджа“. След час джип с британска регистрация и трима мъже на възраст от 23 до 26 години показно бяха задържани в четвъртък вечерта пред очите на десетки граждани на автобусна спирка, а от автомобила беше иззет автомат „Калашников“. 

„Вследствие на събраните доказателства е установено, че едното лице, което е от град Попово, е притежавало незаконно оръжието. В следствие на което му е повдигнато обвинение и на същия му е наложена мярка за неотклонение задържане под стража“, посочи Христо Христов, заместник директор на ОД МВР във Велико Търново.

За незаконно притежаване на оръжие законът предвижда лишаване от свобода от 2 до 8 години. Собственикът на автомата е с висяща условна присъда за грабеж. 

Не е установен произходът на автомата, предстои да се изяснява дали с незаконното огнестрелно оръжие е било извършено друго престъпление, работи се по версията и за неговата евентуална продажба, посочи наблюдаващият прокурор Цанко Ганчев. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени