Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангелов проверява сигнал за ваксиниране “извън реда“ на територията на РЗИ-Благоевград

| обновено на 09.01.21 в 23:41
Костадин Ангелов
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов е разпоредил незабавна проверка във връзка с постъпила информация, че на територията на РЗИ-Благоевград са извършени ваксинации извън реда, описан в Националния план за ваксиниране срещу Covid-19, информира той на личната си фейсбук страница.

Проф. Ангелов уточнява, че проверката е започнала още днес, като целта й е да установи всички факти около ваксинирането в региона.

"Проверката ще приключи до 24 часа. Ако след нея се докаже, че редът за ваксинации е нарушен, всички длъжностни лица от системата на МЗ, отговорни за изпълнението на плана в региона, ще понесат най-строги санкции", е написал министърът.

"Използвам случая да заявя, че при никакви обстоятелства и на никаква цена няма да допусна заобикаляне или погазване на плана за ваксиниране на българските граждани.

В този смисъл всякакви политически спекулации и опити за използване на ситуацията с политическа цел са не само неморални, а в определени случаи и незаконни", е написал здравният министър.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна