Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъжът от Ловеч, ранил с пушка жена в новогодишната нощ, остава в ареста

Районният  съд в Ловеч  остави в ареста мъжа, прострелял  с незаконно притежавана пушка 42-годишна жена пред жилищен блок в ловешкия квартал „Младост“, по време на празнично хоро в новогодишната нощ.

Йочколовски бе обвинен в причиняване на телесна повреда и хулиганство, извършено с дързост и цинизъм.

По време на днешното съдебно заседание, на което не бяха допуснати журналисти, магистратите са преценили, че искането на Районна прокуратура за  най-тежката  мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия следва да бъде уважено, тъй като от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че той е съпричастен към деянията, за които е обвинен.

Съдът не приел твърдението на защитата, че изстрелите в нощта на 1.01.2021 г. са били произведени без умисъл да причинят нараняване на някого, защото и двата изстрела са били насочени към земята, а не във въздуха и са произведени в първите часове на новата година, когато вероятността да има много събрани хора навън е голяма. Освен това с първоначалните си действия той направил опит да забави, осуети и заблуди разследването.

Съдът приел, че има достатъчно данни по делото за системна злоупотреба с алкохол от страна на обвиняемия, който в такова състояние ставал агресивен и не можел да контролира действията си – както е бил по време на деянията, за които е привлечен като обвиняем. Предвид това съдът преценил, че има опасност той да извърши друго престъпление или да повлияе на свидетели, ако му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.

Заради това, както и заради високата обществена опасност на извършеното, съдът преценил, че на Йочколовски трябва да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Ловеч в 3-дневен срок.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна