Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И Виктория Томова с победа в квалификациите за Откритото първенство на Австралия

Виктория Томова
Снимка: Торай Пан Пасифик

Втората ракета на България Виктория Томова продължава участието си в квалификациите за Откритото първенство на Австралия по тенис, които се провеждат в Дубай, ОАЕ. Така тя се присъедини към Цветана Пиронкова и Изабелла Шиникова във втория кръг.

Поставената под №24 в схемата на пресявките победи в първия кръг участващата с "уайлд кард" австралийка Шарлота Кемпениърс-Поч с 6:4, 6:3.

Съперничката на Вики проби за 2:0, но 25-годишната софиянка намери своя ритъм и влезе в серия и спечели следващите четири гейма срещу съперничката, която не присъства в световната ранглиста. След бекхенд в мрежата Томова допусна нов пробив за 4:4, но след това се концентрира и направи брейк на нула. После сервираше за сета. Стигна се до 15:40, но австралийката направи три поредни непредизвикани грешки, след което българката реализира сетбола си.

В следващата част Виктория взе подаването си от 0:40, за да направи резултата 1:1. След това Томова на свой ред проби. После повтори упражнението за 5:2 и след това сервираше за победата. След успешна къса 139-ата в световната ранглиста софиянка стигна до мачбол, но направи двойна грешка и след това загуби подаването си. Веднага след това обаче стигна до две нови възможности за спечелване на срещата и при втората успя, когато съперничката изпрати топката от форхенд в аут.

Виктория Томова завърши с 66 процента вкаран първи сервис и 62 процента спечелени точки при разиграването му.

Следващата ѝ съперничка ще бъде 30-годишната Ребека Марино (Канада), която е 312-а в световната ранглиста.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна