Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радев упрекна Марешки за конституцията, той му отвърна, че е случайно в президентството

| обновено на 12.01.21 в 19:58
Снимка: БГНЕС

Партия "Воля" настоява парламентарните избори да се проведат на 28 март, стана ясно по време на днешните консултации с парламентарно представените сили при президента Румен Радев.

Спор възникна между лидера на "Воля" Веселин Марешки и държавния глава относно готовността на държавата за провеждане на изборите.

Искри прехвърчаха и заради подкрепата, която "Воля" даде на проекта на ГЕРБ за нова Конституция.

Продължилата едва 25 минути среща завърши със скандал.

"Некомпетентно и безсмислено е да се подпишеш под предложение за Конституция, която не си чел, а вие го направихте. Екзотично е да подкрепяте здравни мерки, които не сте ги виждал, не сте ги чул, защото още никъде ги няма", коментира президентът Радев.

Веселин Марешки отговори: "Вижте, аз не искам да се заяждам…Но тук присъства г-н Цветанов и ви казва, че стават машинации. Кажете тук пред камерите какви са машинациите, за да ги премахнем".

От страна на президентът Радев дойде отметката: "Не всички имаме вашата физическа сила, доказана в други обстоятелства и на други места“, на което Марешки отговори:

"Ами то и умствената ми е доказана в живота. Считам, че за съжаление ще трябва да го кажа при така стеклите се обстоятелства, като ще тропаме по масата, че, за съжаление, вие сте поредният случайно попаднал на "Дондуков", който обезличи тази институция".

„Съжалявам, че не бяхте независим кандидат и без подкрепата на столетницата да видите на кое място щяхте да бъдете“, продължи Марешки.

„Хората казват кой на кое място. А вие с тази политика твърдо сте се устремили извън парламента“, се обърна Радев към лидера на „Воля“.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна