Eмисия новини
от 23.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Амалгама от спомени, сънища и пясък

2
Снимка: @sofiapressgallery

В галерия-книжарница „София прес“ вече е подредена и може да бъде видяна от публиката една сборна изложба от един Лендарт пленер, състоял се в морското селище Китен като част от проекта „АРТгументи“. Изложбата се нарича „Между пясък и пяна“ и се реализира от катедра „Визуални изкуства“ към Факултета за науки за образованието и изкуствата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ с ръководител професор Бисера Вълева. Арт-събитието има за цел да срещне различни артисти от различни страни, с различна художествена концепция, да събере традиционни художници с концептуалното изкуство. Затова в изложбата „Между пясък и пяна“ виждаме инсталации, графични техники, видео, обекти от различен характер.


В изложбата участват девет художници, докторанти и асистенти от Софийския университет, както и доцент д-р Ана Милованович от Белградския университет. Виждаме творби на Анна Цоловска, професор Орлин Дворянов, Венцислава Стоянова, Виолета Апостолова, Красимира Дренска, Марина Александрова и Цвета Петрова.

Изложбата „Между пясък и пяна“ представи професор Бисера Вълева, също участник в експозицията с няколко творби.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия