Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атлетик отстрани Реал за Суперкупата в Испания

Играчите на Атлетик (Билбао) се радват след втория гол на Раул Гарсия, докато Серхио Рамос е разочарован от развоя на мача
Снимка: инстаграм

Отборът на Атлетик (Билбао) детронира носителя на Суперкупата на Испания Реал (Мадрид) след победа с 2:1 и ще спори за трофея с Барселона. Баските, водени от новия си треньор Марселино Гарсия Торал, ликуваха в полуфинала на стадион "Ла Росаледа" в Малага след два гола на Раул Гарсия, който наказа "белите" през първото полувреме - в 18-ата минута и от дузпа в 38-ата. Баските нямаха победа над Реал в 11 поредни мача. Последният им успех беше с 1:0 през 2015 г.

Карим Бензема вкара в 73-ата, но това не бе достатъчно за тима на Зинедин Зидан да стигне поне до равенството и да последват продължения. Така очакванията за Ел Класико на финала не се сбъднаха. В неделя oт 22:00 баските ще се изправят срещу Барселона.

Атлетик (Билбао) спечели Суперкупата на Испания през 2015 година, a преди това я бе завоювал само още веднъж - 1984 г. Барса пък e носител на трофея цели 13 пъти (за последно го спечели през 2018 г.).


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени