Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Километрична опашка преди Дунав мост 2 на влизане в България

Снимка: Радио Видин



Опашката на влизане в България, преди Дунав мост 2, е над 13 км. За това сигнализира Антон Асенов, слушател на Радио Видин, който е в колоната от товарни автомобили.   
"Опашката, която е там- в селата преди Калафат, там, освен тази опашка има едно спиране, което е на около 28-30 километра, преди Калафат - преди границата. За да не се струпа опашката на едно място, те правят едни буферни истории и се образуват едни колони, огромни, които са още преди Калафат. Защо трябва да се споменава само за това, което е там на самата граница. Там е осем и тук са пет километра сега, това е буферното, което ви споменавам, полицията, която спира камионите, преди да стигнат границата - това са 13 километра. Ние сме спрени буквално на пътя", каза Антон Асенов.

Причината според него е, че само един от кантарите за товарни автомобили работи. 
Допълнителни документи се изискват за товарните автомобили с турска регистрация, което забавя преминаването, обясняват шофьори.
"Причината е наскоро направени едни кантари, от румънска страна. Единия кантар е спрял да работи. То ставаше бавно с двата кантара, а сега, с един, е ад. Не мога да ви опиша колко време отнемат едни документи, които ги искат само от турците, не от хората, които сме в Европейския съюз, от турците".




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна