Eмисия новини
от 13.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

От пролетта ВТУ започва онлайн кампания за ранно записване на магистри

Около 800 студенти на висшето училище имат сключени трудови договори с работодатели

Снимка: www.uni-vt.bg

Около 800 студенти на Великотърновския университет имат сключени трудови договори с работодатели. Висшето училище отчита успешна научна дейност и работа с чуждестранните студенти.

Академичната заетост е по проекта на образователното министерство „Студентски практики“, очаква се по-голяма интензивност след разхлабване на противоепидемичните мерки, посочи зам.-ректорът по акредитацията проф. Вихрен Бузов:

„ВТУ работи със стотици работодатели в цялата страна“, отбеляза той.

За пръв път от 15 години насам преподавателите са предложили над 140 заглавия за печат в Университетското издателство, съобщи зам.-ректорът по научната дейност проф. Милко Палангурски:

„Парите за наука и тази година са осигурени и са с малък процент нагоре“, посочи той.

Великотърновският университет продължава да е атрактивен за студентите от чужбина, отбеляза зам.-ректорът по международната дейност доц. Димитър Димитров. По „Еразъм плюс“ се обучават 64 студенти от чужбина:

„Поддържаме контакти с българските училища в чужбина, с които организираме „Еразъм седмици“.

От пролетта висшето училище започва онлайн кампания за ранно записване на магистри.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.