Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зала скара клубовете по бокс и джудо в Сливен, общината реши да построи ново съоръжение

Заради възникнал остър спор между клубовете по бокс и джудо в Сливен, се наложи общината да вземе решение да построи специализирана зала по бокс в града.

Причината за напрежението между клубовете стана общинска наредба, според която клубовете с повече деца имат право на ползване на зала. Така бившата боксова и волейболна зала  „Асеновец“, след ремонта вече ще бъде дом на Спортна академия „Биоком,“ а боксовия клуб ще бъде преместен в друга зала. Решението дойде след среща с кмета Стефан Радев.


От клуба по бокс с изненада разбрали, че вече няма да тренират в зала „Асеновец“ , в която от близо 46 години се помещават, а ще трябва да си търсят нова. През 2019 в залата в започва основен ремонт и клубните тренировки се местят в двора на Първо основно училище, по-късно и мазето на учебното заведение, което а неподходящо за тренировки. След завършването на ремонта, в края на декември 2020 дошла и лошата новина, че клуба остава на улицата.

ТАКА ТРЕНИРАТ БОКСЬОРИТЕ:


От клуба по джудо отговориха, че те не носят вина за това, че боксьорите нямат къде да тренират.

Членът на УС на федерацията по джудо Антон Големанов коментира, че е готов да помогне на клуба по бокс, ако те отидат в друга зала. 


Клубните междуособици предизвикаха спешна среща при кмета Стефан Радев, който след нея обяви,  че ще започне строеж  на нова тренировъчна зала и предложи  временен вариант за настаняване на клуб по бокс - ремонт на помещение в училище "Хаджи Мина Пашов", където към момента тренират децата.

УСЛОВИЯТА, В КОИТО СЕ ПОДГОТВЯТ БОКСЬОРИТЕ - МАЗЕТО НА ПЪРВО ОСНОВНО УЧИЛИЕЩЕ:


Треньорите и деятелите в боксовия клуб обявиха, че за да не закрият бокса в града са съгласни с предложения вариант.  

Репортаж  на кореспондентът ни в Сливен Стоян Радев:


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна