Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джанет Йелън ще проведе среща във връзка с търговията на акции на GameStop

Прессекретарят на Белия дом Джен Саки потвърди в сряда, че министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън ще проведе среща с финансовите регулатори относно търговията с акции на GameStop Corp. на онлайн платформата Robinhood Markets Inc на българина Влад Тенев.

Саки заяви, че Йелън ще се срещне с представителите на Комисията за ценни книжа и борси (SEC), на Федералния резервен (Фед), на Федералния резерв на Ню Йорк и на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC), за да обсъдят евентуалната "волатилност" (резки колебания) на акциите GameStop и някои други компании, както и дали последните събития са "в съответствие със защитата на инвеститорите"“ и правилата за "справедливи и ефективни пазари".

Джен Саки добави, че не може да потвърди дали фокусът на срещата ще бъде върху това "дали онлайн платформата за търговия Robinhood се е отнасяла несправедливо с инвеститорите на дребно спрямо големите институционални инвеститори (големи хед фондове)" и дали срещата ще се проведе тази седмица или не, но потвърди, че Министерството на финансите ще обяви повече подробности в скоро време.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна