Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП-София обяви листите за кандидат депутати в 23-ти, 24-ти и 25-и МИР

| обновено на 07.02.21 в 15:38
Лидерът на БСП-София Калоян Паргов каза, че за БСП победата на изборите на 4 април няма алтернатива.
Снимка: БГНЕС

БСП-София обяви листите за кандидат депутати в 23-ти, 24-ти и 25-и многомандатен избирател район (МИР), съобщиха днес от пресцентъра на столичната партийна организация, предаде БТА. Късно снощи завърши тайното гласуване за подреждане на кандидатите за народни представители от БСП в трите избирателни райони на София.

По-рано през седмицата Националният съвет на партията определи водачите на листи и местата за коалиционни партньори и гражданска квота в тях.

Делегатите на XIV Конференция на Софийската организация на БСП подредиха останалите места в листите в трите столични района.

В решенията на Градската конференция е записано, че столичната организация на БСП оценява високо досегашната дейност на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова и изразява подкрепа за тяхната принципна и последователна политика срещу сегашния модел на управление на страната, се казва в прессъобшението.

Втори след водача в 23-ти МИР Христо Проданов, е Благовест Кирилов. Третото място е запазено за коалиционен партньор или гражданска квота. След това в листата се нареждат Орлин Ваташки, Йордан Политов, Теодора Овчарова и Николай Яръмов. Осмо място е за коалиционен партньор или гражданска квота. Девета е Таня Митова, десети - Георги Ангелов. В листата влизат общо 32-ма кандидати.

Водач в 24-ти МИР е Георги Свиленски, втори се нарежда Димитър Данчев, Николай Маринов е трети. Четвърто и осмо място са за коалиционен партньор или гражданска квота. В листата са Александър Грозданов - пети, Димитър Главинов - шести, Борис Цветков - седми. Светослав Стойков е девети, Венцислава Каменова - десета. Листата се състои от общо 31 имена.

Водач в 25-и МИР е лидерът на БСП Корнелия Нинова, второто място е запазено за коалиционен партньор или гражданска квота. Трети в листата е Антон Кутев, след него са Станислав Младенов и Анна Славова. Шестото място е запазено пак за коалиционен партньор или гражданска квота. Седма е Радина Гечева, след това се нареждат Димитър Михайлов, Петър Колев и Николай Цонков. Листата в 25 МИР е с 30 имена.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!