Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров е на 1/8-финал без загубен гейм

Григор Димитров
Снимка: БТА

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за 1/8-финалите на първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия в Мелбърн. Това се случи след само един сет срещу испанеца Пабло Кареньо Буста, спечелен с 6:0 отказване на съперника заради травма при 1:0 в полза на българина в началото на втория.

Мачът започна с много атакуваща игра и от двете страни на мрежата. Кареньо Буста, който сервира пръв, стигна до възможност да затвори гейма след непредизвикана грешка на Димитров. Българинът постигна обрат и проби сервиса на съперника си. Силната игра на Димитров продължи и във втория гейм. Испанецът отново поведе, но пропиля аванса си. Григор пък записа първи ас в мача. В третия гейм се стигна до 30:30, след което българина поведе със зрелищен бекхенд уинър.

Последва непредизвикана грешка на Кареньо Буста и така той беше пробит за втори път. Четвъртият гейм беше много равностоен, като Григор допусна обрат от 30:0 и спаси точка за пробив. При 40:40 той взе аванс след зрелищно излизане на мрежата, след което затвори гейма и поведе с 4:0.

Кареньо Буста отново беше неубедителен на сервис и Григор стигна до две точки за пробив, като от втория опит успя да пробие за трети път своя съперник.Григор Димитров затвори сета с гейм на нула, а на почивката Кареньо Буста поиска медицинско прекъсване, което забави началото на втория сет.

В началото на втората част Димитров пропиля аванс от 40-15, но въпреки това успя да запише нов пробив и да спечели седми пореден гейм. Той обаче се оказа последният в мача, тъй като след него Кареньо Буста заяви, че не може да продължи и се оттегли.

Следващият съперник на 29-годишния българин се определея в двубоя межуд третия поставен Доминик Тийм и Ник Кириос.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени