Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александра Фейгин и танцовата ни двойка с нови волни програми за СП

Мария Левушкина, Лари Луполоувър, Алексендра Фейгин, Кристина Григорова
Снимка: ФБ

Александра Фейгин и танцовата ни двойка Мина Здравкова и Кръстофър Дейвис са с нови волни програми за световното първенство по фигурно пързаляне, което ще се проведе в края на март в Швеция, това съобщи специално за БНР президентът на Българската федерация по кънки Татяна Йорданова.

Програмата на Фейгин е поставена он-лайн от руски хореограф, който не е успял да пристигне в България заради ограниченията при пътуване причинени от Covid-19. 

Заради коронакризата и тежките ограничения във Великобритания танцовата ни двойка се подготвя в София без треньор, сподели още Татяна Йорданова.



Александра Фейгин, танцовата двойка Мина Здравкова и Кристофър Дейвис и Лари Луполоувър ще представят България на шампионата на планетата.

Съставът беше определен след държавното първенство, което се проведе през почивните дни в Зимния дворец в столицата. Фейгин спечели титлата при жените. Представителката на клуб "Танци на лед Денкова-Ставийски" изненадващо заемаше втората позиция в подреждането след кратката програма, но след като получи най-висок резултат във волната програма се поздрави с крайната победа в надпреварата. Втора завърши лидерката след първото изпълнение Кристина Григорова, а трета се нареди Мария Левушкина, която все още лекува травма на ходилото.


При мъжете златото стана притежание на Лари Луполоувър. Роденият в САЩ фигурист използва участието си в първенството за да тренира изпълнението на троен аксел. Той има проблем със скоковете, тъй като  се възстановява от травмата на коляното получена през ноември миналата година, когато частично разкъса мускул.

При танцовите двойки първи са Мина Здравкова и Кристофър Дейвис. Те  бяха и единствените участници в тази категория.

Във видеото можете да видите волните прлограми на участниците ни на световното първенство в Стокхолм.


До световното първенство българските фигуристи ще участват в две състезания – международният турнир на 20 и 21 февруари в естонската столица Талин и международният турнир „София трофи“, който е предвиден за края на месеца в Зимния дворец.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна