Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нарушения в 5 обекта в района на смъртоносния инцидент на бул. „Иван Гешов“

16-годишен младеж почина след токов удар в София пред болница „Св. Иван Рилски” в София.
Снимка: БГНЕС

Открити са нарушения в 5 обекта в района на инцидента с шахтата на столичния булевард „Иван Гешов“, при която токов удар уби 16-годишно момче.

Екипи на Столичната община са проверили 5 преместваеми обекта в района на болница „Св. Иван Рилски“. Два от тях, в двора на болницата, са без документи за въвеждане в експлоатация. За три обекта пред лечебното заведение е установено, че има нарушения в издадените разрешения за поставяне.

Проверката продължава и днес, а резултатите се очаква да бъдат представени утре.

Сформиран е екип от следователи, които да разследват причината за смъртта на непълнолетно момче. Провеждат се разпити на свидетели, сред които и представители на институциите, имащи отношение към инцидента. Иззета е камера за видеонаблюдение от района на местопроизшествието, записите се преглеждат.

Вчера прокуратурата започна разследване за смъртта на 16-годишното момче в неделя. Досъдебното производство е за причиняване на смърт заради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност. Нито една институция не е поела отговорност за смъртта на момчето.

Снощи протестиращи пред Столичната община поискаха оставката на кмета Йорданка Фандъкова. Бдението със свещи беше под наслов „Безхаберието убива“


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна