Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ливърпул с лесен успех срещу Лайпциг

Лайпциг - Ливърпул
Снимка: БГНЕС

Английският футболен шампион Ливърпул победи РБ Лайпциг в първи мач от 1/8 финалите на Шампионската лига с 2:0. Головете отбелязаха Мохамед Салах и Садио Мане. Успехът за тима на Юрген Клоп дойде след груби грешки в защитата на германския тим, който иначе игра добре в срещата и имаше възможности за попадения.

Заради пандемията от Ковид - 19 срещата се игра на стадион "Пушкаш Арена" в унгарската столица Будапеща.

В 5-ата минута германците стигнаха до опасност пред вратата на Алисон. Олмо центрира отляво към Забицер, който в наказателното поле стреля с глава, но топката се отби в страничната греда.

В 32-ата минута Робъртсън стреля от далеч след като вратарят бе излязъл напред и левият бек се опита да го прехвърли, но Гулачи улови топката с цената на това да се удари лошо в гредата.

В 53-ата минута, капитанът на символичните домакини Забицер опита да подаде към Клостерман, но Салах дебнеше, напредна и сам срещу вратаря нямаше как да сгреши за 0:1. Това бе четвърто попадение за Мохамед Салах в турнира от началото на сезона.

Само пет минути по-късно защитата на Лайпциг отново сгреши фатално. Играч на Ливърпул прати далечно подаване към Мане. Там Мукиеле се размина с топката, сенегалецът изскочи сам срещу вратаря и с удар по тревата направи преднината на Ливърпул убедителна.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени