Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП упрекна Цвета Караянчева, че укрива премиера

Отново бе отхвърлено предложение да се изслушат премиерът и столичният кмет

| обновено на 19.02.21 в 12:33
Крум Зарков
Снимка: БГНЕС

БСП упрекна председателя на парламента Цвета Караянчева, че укрива премиера Бойко Борисов. Социалистите заявиха, че в 4-годишния мандат на Народното събрание са отправили 60 въпроса към министър-председателя, от които 48 са били върнати.

Депутатът Крум Зарков заяви:

„Има конституция, има парламент, парламентът контролира правителството, правителството се оглавява от министър-председателя, министър-председателят се отчита на парламента. Кое не разбирате?! Кажете, поне бъдете честни, кажете: ние, докато сме на власт, нашата цел е Бойко Борисов да не се отчита! Кажете го, поне бъдете честни с гражданите! Но вие нямате дори доблестта да го защитите".

Преди това мнозинството в парламента отхвърли предложението на Цвета Караянчева за изслушване на премиера Бойко Борисов и столичния кмет Йорданка Фандъкова във връзка с инцидента със загиналото 16-годишно момче.

Левицата ще поиска да бъде променен правилникът на НС, с което да бъде предвиден отчет на министър-председателя пред депутатите, заяви депутатът Кристиан Вигенин.

„Като няма да дадем възможност за недобронамерено тълкуване на разпоредбите, свързани с изслушванията на премиера, както се прави сега. За четирите си години като премиер Бойко Борисов е отговорил на пет въпроса и пет питания“.

Социалистите заявиха, че в 4-годишния мандат на Народното събрание са отправили 60 въпроса към министър-председателя, от които 48 са били върнати.

Днес е третият пореден ден, в който мнозинството депутати отхвърлят изслушване на Борисов и Фандъкова.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна