Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Къде и как е възможна ваксинация срещу Covid-19 през уикенда

Снимка: БГНЕС

Съгласно разпореждане на премиера Бойко Борисов през уикенда регионалните здравни власти в страната трябва да осигурят зелен коридор за ваксинация срещу Covid-19 за всички желаещи. До момента няма оповестена заповед по темата от страна на Министерството на здравеопазването.

Някои от областните инспекции обаче са публикували информация на интернет страниците си за възможност за ваксиниране през уикенда. 

На сайтовете на инспекциите във ВарнаБлагоевград и Русе са оставени телефони, на които желаещите имунизация през уикенда трябва да се запишат. 

РЗИ-Бургас е обявила, че всички желаещи могат да се имунизират със средството на "АстраЗенека" без предварително записване между 9 и 15 часа в събота и неделя в два имунизационни кабинета в града. 

В Шумен ваксинации също ще се извършват без предварително записване между 10 и 16 часа в неделя. 

Имунизационният кабинет в Перник ще работи и в двата почивни дни от 11 до 13 часа. 

В София вчера имунизации за желаещите пълнолетни се извършваха в болница "Пирогов". Директорът ѝ Асен Балтов заяви, че такава възможност ще е достъпна в събота и неделя. Към момента няма информация от столичните здравни власти относно режима през почивните дни.

Вчера у нас пристигнаха 57 600 дози от ваксината на "АстраЗенека". Те ще бъдат разпределени към РЗИ-тата в страната, съобщиха от здравното министерство. В понеделник се очаква следващата доставка - от 25 740 дози от препарата на "Пфайзер/Бионтех", уточняват от ведомството. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна