Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хърватин и словак са шампиони в Мелбърн на двойки

Хърватин и словак са шампиони в Мелбърн на двойки
Снимка: БТА

Иван Додиг (Хърватия) и Филип Полашек (Словакия) спечелиха титлата при мъжките двойки в Откритото първенство на Австралия по тенис, като във финала надиграха Раджийв Рам (САЩ) и Джо Солсбъри (Великобритания) - 6:3, 6:4. Новите шампиони бяха девети в схемата, а Рам и Солсбъри не успяха да защитят титлата си от миналата година.

36-годишният Додиг и 35-годишният Полашек печелят първа титла от Големия шлем като тандем.  Трофеят е първи въобще от Големия шлем за словака Полашек, който бе прекратил кариерата си, но се завърна на корта през 2018 година. За хърватина Додиг това е втора титла на двойки, мъже от Големия шлем след триумфа на Ролан Гарос през 2015 година в тандем с Марсело Мело. Полашек е едва вторият словашки тенисист с титла от Големия шлем след Даниела Хантухова.

Додиг и Полашек доминираха във финала на "Род Лейвър Арена", като пробиха по веднъж сервиса на съперниците в двата сета и приключиха мача за 88 минути игра. Поражението на Раджийв Рам му попречи да спечели две титли от Мелбърн тази година, след като вчера триумфира на смесените двойки с Барбора Крейчикова.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна