Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има интерес към Covid ваксинациите в Перник, 296 души с доза през почивните дни

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Засилен е интересът към имунизациите за Covid-19 в Перник, като 296 души са ваксинирани през почивните дни, съобщи директорът на здравната инспекция д-р Александър Златанов. Към момента в Перник работят три кабинета за ваксинации - в РЗИ, в МБАЛ „Рахила Ангелова” и в Диагностично- консултативен център 1.

Само през вчерашния ден, когато стартира масовата имунизация, ваксини са поставени на 266 души. Организацията е добра, не се наблюдават струпвания на хора, каза директорът на РЗИ д-р Александър Златанов.

„Бях пред кабинета в РЗИ. Идват хора, но няма струпване. По 5-6 човека винаги чакат и в рамките на максимум половин час биват ваксинирани. Общо взето ме информират, че подобна е обстановката и в другите два кабинета. На моменти се струпват малко повече хора, като струпване е в кавички, относително“, каза Златанов.

През днешния ден ще се доставят ваксини и в останалите общини в региона. Към настоящия момент област Перник разполага с достатъчни количества:

„Очаквам доставка на още. Смятаме да имаме един резерв, който постоянно да се изразходва, за да можем също така да подсигурим, това ни е много важна задача, и всички участници в предстоящите избори - от районната, от секционните избирателни комисии“, допълни д-р Златанов.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени