Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лестър и Байер (Л) отпаднаха от ЛЕ след домакински загуби

Абделах Сима ликува, след като е вкарал втория гол за Славия (Прага) в Лестър.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Лестър претърпя поражение от Славия (Прага) с 0:2 у дома и приключи участието си в Лига Европа. Чешкият тим отива на осминафиналите, след като първата среща завърши 0:0.

Головете за Славия отбелязаха Лукаш Провод в 49-ата минута и Абделах Сима в 79-ата.

Байер (Леверкузен) също отпадна след домакинска загуба. "Аспирините" отстъпиха с 0:2 на швейцарския Йънг Бойс, който беше в група с ЦСКА София.

Всичко се реши през второто полувреме. Теосун Сибатшьо откри за тима от Берн в 48-ата минута, а халфът Кристиан Фаснахт отбеляза втория гол малко преди край. Йънг Бойс продължава с общ резултат 6:3.

В друга среща от този етап Милан направи равенство 1:1 с Цървена Звезда на "Сан Сиро". Първият мач в Белград завърши 2:2 и "росонерите" продължават напред благодарение на гола повече на чужд терен.

Франк Кеси даде преднина на Милан в 9-ата минута от дузпа, а за гостите се разписа Ел Фарду в 24-ата. 

Чалханоглу от Милан (в бяло) се бори за топката с Гобелич от Цървена звезда.

Надпреварата напусна Хофенхайм, който падна на свой терен от Молде с 0:2 (общ резултат 3:5). Манчестър Юнайтед не успя да победи Реал Сосиедад на "Олд Трафорд" (0:0), но продължава след убедителната победа с 4:0 в първата среща, която се игра в Торино.

Египетският нападател Кока реализира решаващия гол за Олимпиакос в 86-ата минута на гостуването на ПСВ Айндховен. Гърците продължават напред, въпреки загубата с 1:2, след като спечелиха първата среща с 4:2.

Жребият за осминафиналите на Лига Европа ще се тегли днес. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна