Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наши стигнаха до медалите на турнира по борба в Киев

Ахмед Магамаев.
Снимка: БФБорба

Натурализираният чеченец Ахмед Магамаев се класира за финала на турнира по борба свободен стил в Киев (Украйна). В категория до 86 кг националът записа три победи, като на полуфиналите срази с технически туш 10:0 украинеца Мохамед Али за 2.03 минути. Утре за титлата Магамаев ще спори със Себастиян Йежержански от Полша.

В същата категория другият българин Джемал Али загуби на старта от грузинеца Саба Чикрадзе с 0:3 и отпадна.

Юлияна Янева, носителката на световната титла от по-горната категория до 72 кг, ще спори утре за бронзoвото отличие. На турнира в Киев тя се бори в по-долната категория до 68 кг. Янева постигна две победи, а на полуфинала беше спряна с 6:9 от Мерим Жуманазарова (Киргизстан). В тази категория съперничката й спечели златото на световната купа в Белград през декември.

До битка за бронза стигна и Кирил Милов в категория до 97 кг на класическия стил. Още на старта той загуби от бъдещия финалист Узур Джузупбеков (Киргизстан) с 5:6. В следващия кръг съперникът му преодоля и другия българин Мариян Маринов, а на полуфиналите се справи и с олимпийския, световен и европейски шампион Артур Алексанян (Армения).

Останалите български представители не успяха да стигнат до отличията в първия ден на надпреварата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна