Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще получи ли Мария Бакалова "Златен Глобус"?

Снимка: AMAZON PRIME VIDEO

Големият шум около името на бургазлийката Мария Бакалова от последните седмици очаква своята развръзка тази вечер. В 3 през нощта наше време ще бъдат раздадени наградите "Златен глобус". Церемонията ще се проведе едновременно на две различни места. Поканени са съвсем тесен кръг гости. Номинираните ще следят церемонията онлайн. Българката Мария Бакалова е сред номинираните в категорията за най-добра актриса във филмова комедия или мюзикъл. Номинацията й е за ролята на дъщерята на главния герой във филма "Борат 2". Конкуренцията е повече от достойна - Кейт Хъдсън за ролята в „Музика“, Мишел Пфайфър „Френски изход“, Розамунд Пайк - „Много ме е грижа“ и Ана Тейлър-Джойза „Ема “.

Мария Бакалова изживява един от тези приказни моменти, в които младите актьори с една голяма роля влизат направо през парадния вход на Холивуд. Говори се, че тя ще получи и номинация за „Оскар“. Преди дни в интервю бургазлийката подчерта, че за нея е много важно да отвори пътя към меката на киното за актьорите от Източна Европа.

В деня на обявяване на наградите "Златен глобус" на фейсбук страницата но Община Бургас е достъпен запис на постановката "Не падай духом" по Станислав Стратиев с режисьор Христо Симеонов. Спектакълът с участието на Мария Бакалова е дипломна работа на випуск 2013 на Националното училище по музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров". Той е игран на сцената на ДТ "Адриана Будевска". 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна